BluePink - Solutii si Servicii Open-Source pentru toti

BluePink

BluePink.ro - Forum de discutii si suport tehnic
Iulie 31, 2010, 12:01:38 pm *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conţine codul de activare al contului?

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
Noutăţi:

Pagina principală   Ajutor Caută Autentificare Creează un cont  
Pagini: [1] 2 3
  Imprimă  
Autor Subiect: Ce ziceti? Ar fi o idee buna?  (Citit de 762 ori)
Mihai
Global Moderator
Full Member

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« : Martie 05, 2010, 06:03:14 pm »

Ce spuneti?Ar fi o treaba buna sa facem un radio online BluePInk?
Pe o platforma icecast, shopcast ..etc.?
Eu as fi foarte incantat sa incercam sa cream un site pe subdomeniu radio.bluepink.ro , si sa facem impreuna un astfel de proiect, pe langa alte proiecte.

De site mentionez ca m-as ocupa eu... pentru ca nu este treaba multa de facut cu designul, i-ar de optimizare putem sa ne ocupam impreuna.

Astept raspunsurile voastre, si bine inteles cel mai important raspuns este cel al lui Cristi Smiley Daca nu se poate acest proiect, poate sa ne punem "capatana" la treaba si reusim ceva frumos:)

Memorat

BluePink.ro cel mai bun site de gazduire gratis si proiecte open-source.
Cosmin
Global Moderator
Jr. Member

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #1 : Martie 08, 2010, 02:01:09 am »

Salut mihsport,

Eu as spune ca pentru un radio ai nevoie de mult mai multe. Cel mai important lucru e timpul (un radio ar trebui sa fie online 24/7 cu cineva mereu langa el) apoi muzica (pentru care ai nevoie de licente), Iar ca serviciu nu stiu daca se merita (ma refer la banda si resursele serverelor).
 Sunt sigur ca ar iesi ceva frumos. Cunosc si pe cineva care a avut experiente de genu' dar nu a avut o platforma solida cu care sa lucreze si s-a lasat.
Memorat

Communications without intelligence is noise; intelligence
without communications is irrelevant.
Mihai
Global Moderator
Full Member

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #2 : Martie 08, 2010, 08:12:52 pm »

Pai cu licenta se rezolva ... nu e chiar asa chiar e o treaba destul de importanta.
Si prezenta o vom gasi, deoarece cu un site prietenos vom "recruta" destul de multi dj, ma pot ocupa si eu, putem pune si Auto DJ(Backup).

Ar fi foarte frumos macar sa incercam, deoarece nu consuma chiar asa multe resurse daca este doar un server.La 32 kb/aac nu cred ca nu face fata BP.
La licenta totusi poate fi o problema, dar daca s-ar impune clar restrictii, majoritatea radiourilor de pe net ar fi oprite.Unele avand chiar o gramada de ani.Plus ca putem lua melodii din strainatate sub licenta altor radiouri.

Eu doar am propus, daca nu se poate asta este.Dar eu zic ca ar fi fost foarte frumos.Astept si alte pareri:)

Daca nu merge acest proiect, poate ... vom crea noi altceva.
Memorat

Cosmin
Global Moderator
Jr. Member

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #3 : Martie 10, 2010, 09:23:30 pm »

La ce anume altceva te referi?

Mai ar fi ceva: ideea pentru care a fost creat BluePink nu prea se intersecteaza cu un radio online. Dar aceasta depinde numai de Cristi.

Si in privinta la ce ai spus mai sus: cu un site placut atragi multi dj eu zic ca ar fi invers.. Prima data faci radioul si apoi menajezi un website.

Oricum aceasta este doar parerea mea. Nu am experienta in asa ceva incat sa vorbesc mai multe. Dar daca e de ceva m-as putea documenta si intreba printre cei cu experienta.

Totusi nu am inteles faza cu melodiile din strainatate sub licenta altor radiouri. Adica sa transmiti ce difuzeaza ei?
Memorat

Mihai
Global Moderator
Full Member

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #4 : Martie 11, 2010, 03:49:51 pm »

1
Si in privinta la ce ai spus mai sus: cu un site placut atragi multi dj eu zic ca ar fi invers.. Prima data faci radioul si apoi menajezi un website.

2
Totusi nu am inteles faza cu melodiile din strainatate sub licenta altor radiouri. Adica sa transmiti ce difuzeaza ei?

1. Normal ca radioul trebuie amenajat primul, este clar, dar si siteul este foarte important, creand o comunitate vei face mai cunoscut si radioul.

2.Nici eu nu prea stiu cum sa spun.Dar in principiu daca in timpul la o anumita melodie spune numele altui radio, nu prea ar ma fi mare problema cu licenta, deoarece o ai descarcata de pe siteul acelui radio.
Cum ar fi la Vibe Fm.
Multe radiouri din romania transmit melodii luate de pe siteul lor si in acele melodii spune numele radioului la un moment dat.

La licenta trebuie mai multa documentare e adevarat.

Memorat

L3X
Newbie
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #5 : Martie 12, 2010, 04:26:11 pm »

din cate stiu eu pentru un radio pe NET nu iti trebuie decat sa cumperi niste amarate de cd-uri / albume din magazine specializate si voila ai licenta.

pentru a difuza nu iti trebuie licenta la radio.

cat despre site, degeaba il faci daca nu ai nici un ascultator...

e cam asta e tot ce stiu, bft
Memorat

Respecta Si Vei Fi Respectat!
Mihai
Global Moderator
Full Member

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #6 : Martie 12, 2010, 06:31:32 pm »

Da asa stiam si eu.Nu iti trebuie licenta la un radio pe net, am ascultat la multe radiouri si majoritatea cu au licenta.
Memorat

Cosmin
Global Moderator
Jr. Member

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #7 : Martie 13, 2010, 07:57:03 pm »

Intradevar, nu este nevoie de licente pentru un radio strict online atat timp cat nu se poate dovedi de unde se emite! CNA-ul nu are o lege in privinta aceasta. Dar ca sa faci totul ~100% legal iti trebuie licenta pe muzica protejata in Romania cu Copyright.

Iar ca sa transmiti muzica de pe un alt site nu prea mi se pare o idee prea buna. In primul rand iti poti pierde din ascultatori iar in al doilea rand nu da bine la imaginea radioului. Pentru a face acum un radio care sa aiba succes consider ca trebuie sa vii cu o idee originala si foarte foarte multa reclama care sa atraga ascultatorii.

P.S. Mai multe informatii despre licentiere pot oferi baietii de la ORDA.
« Ultima modificare: Martie 13, 2010, 07:59:02 pm de către phykus » Memorat

Mihai
Global Moderator
Full Member

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #8 : Martie 13, 2010, 08:06:19 pm »

Treaba cu licenta de pe alte radiouri, nu am spus-o ca sa facem asa, am dat un exemplu.

Normal ca strica la imagine.Ca daca ajungem un radio ascultat de 1000 simultan desi e destul de greu, trebuie sa fim si noi originali.

Totusi ar trebui sa ne gandim mai bine la treaba cu licenta, pentru ca merge si 99 la suta legal.
Licenta mai costa si ea ceva, si noi vrem sa facem ceva Open.

Eu chiar as dori sa facem acest proiect, putem castiga ceva resurse din site daca il optimizam intr-adevar ca la carte.
Si poate chiar cu licenta putem rezulva daca este neaaparat obligatorie, cu toate ca pe anumite siteuri de gazduire radio nu se cere.

Se pare ca momentat nu prea este nimeni foarte interesat:) sa speram ca odata cu implicarea lui Cristi se vor mai alatura 1-2 mebrii.
Memorat

Cosmin
Global Moderator
Jr. Member

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #9 : Martie 13, 2010, 10:27:33 pm »

In privinta licentii am sa ma interesez eu.. Tocmai am trimis un e-mail baietilor de la ORDA. Astept raspunsul dar mai mult ca sigur va veni saptamana viitoare cel putin.

In ce priveste oamenii se vor gasi sunt sigur. Presupun ca in momentul de fata se lucreaza mult la v2 a panoului si nu este timp de radio, dar dupa finalizarea proiectului actual vom trece la fapte si cu radioul (cu sprijinul lui Cristi bineinteles).

* Apropo de v2, daca este nevoie de ajutor in testarea panoului as putea incerca sa va ajut in caz ca aveti nevoie.
Memorat

Mihai
Global Moderator
Full Member

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #10 : Martie 14, 2010, 01:15:16 pm »

Normal ca asteptam sa fie terminata treaba principala adica v2, ca doar nu ne apucam acum, ar fi bine macar sa primim un raspuns de la cristi, ca sa ne apucam de site macar, pentru ca siteul este la fel de important ca si radioul pana la urma din site facem ascultatori.

* Pai eu cred ca ar fi mai mult decat bucuros Cristi sa il ajuti daca te pricepi.
Orcine este binevenit sa ajute BP, cum poate.

Oricum iti multumesc ca te implici, si sper sa fie de acord si Cristi  Wink Smiley
« Ultima modificare: Martie 14, 2010, 01:17:56 pm de către mihsport » Memorat

danii20
Global Moderator
Jr. Member

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #11 : Martie 17, 2010, 12:29:00 am »

parerea mea este pana ce vine Cristii cu aprobarea eu zic mai bine sa faci un web pentru viitorul post de radio BluePink sa ne putem da si noi cu parerea si radioul ar fii pe ultimul loc pentru ca configurarea lui este destul de usoara,va fii ceva batai de cap la licenta sa dar poate o sa reusim inpreuna sa rezolvam si acest aspect.
Memorat

BluePink Moderators www.bluepink.ro
Mihai
Global Moderator
Full Member

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #12 : Martie 17, 2010, 05:35:27 pm »

Ma bucur sa vad inca un om interesat de acest proiect Smiley.
Pai eu ziceam sa facem un pachet de gazduire in caz ca facem radioul, doar pentru radio, sa nu mai amestec cu ale mele, pentru ca poate fi nevoie de parole ca sa intram pe el.

O sa ma ocup de design, si poate si de adaugare iar dupa il mutam cu totul pe celalalt cont pentru radio Smiley
Memorat

danii20
Global Moderator
Jr. Member

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #13 : Martie 17, 2010, 06:56:25 pm »

vom face si un proiect asemanator hosting pentru radio doar trebuie vb cu Cristii sa vedem daca e de acord si el
Memorat

BluePink Moderators www.bluepink.ro
Mihai
Global Moderator
Full Member

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #14 : Martie 17, 2010, 07:11:05 pm »

vom face si un proiect asemanator hosting pentru radio doar trebuie vb cu Cristii sa vedem daca e de acord si el

nuu nu ai ineles bine Smiley ma refeream sa avem un cont de gazduire cum avem noi de exemplu, in care sa facem conturile, subdomeniile doar pentru radio:)
La asta ma refeream.Un serviciu pentru radio hosting consuma foarte multe resurse, dar asa radioul comunitatii nu face probleme, dar daca sunt 100 de radiouri simultan cu cate 500 de ascultatori o sa cam avem ceva probleme cred...
Memorat

Pagini: [1] 2 3
  Imprimă  

Schimbă forumul: