BluePink - Solutii si Servicii Open-Source pentru toti

BluePink

BluePink.ro - Forum de discutii si suport tehnic
Septembrie 11, 2010, 12:13:02 am *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conţine codul de activare al contului?

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
Noutăţi:

Pagina principală   Ajutor Caută Autentificare Creează un cont  
Pagini: [1]
  Imprimă  
Autor Subiect: tranzitie la bgp - downtime estimat 12h  (Citit de 196 ori)
admin
Administrator
Hero Member

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« : Iunie 16, 2010, 01:10:53 pm »

Am primit acum 10 min confirmarea de la primul ISP ca s-au pregatit toate setarile pe partea lor pentru a initia sesiunea bgp. Desi am putea amana cateva zile setarile pe partea noastra preferam sa le facem acum din scurt pentru a profita de zilele lucratoare ramase din saptamana in cazul in care apar probleme.

Acestea fiind spuse, ca estimare generala ar trebui sa nu depasim un downtime total de 12h.
(setari pe servere + propagare in DNS a noilor ip-uri alocate).
Vom incepe pregatirile undeva in jurul orelor 22:00 si imediat ce terminam acest pas vom pune totul jos (undeva intre 23:00 - 00:00). Serviciile vor fi up in cateva ore (aprox 4h) dar propagarea subnetului nou in dns va dura cel mai probabil pana la 8 - 12h (in unele zone ale tarii/lumii posibil sa dureze chiar mai mult)

Partea buna este ca acesta ar trebui sa fie ultimul dowtime din aceasta lunga serie de implementari si mai mult decat atat viitoarele conexiuni cu alti ISP care vor fi activate treptat nu vor mai aduce intreruperi ale serviciului.
Memorat

---
Cristian Seceleanu
The BluePink Team
admin
Administrator
Hero Member

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul WWW
« Răspunde #1 : Iunie 17, 2010, 04:12:47 pm »

Lucrarile au fost finalizate cu succes.

Azi dimineata in jurul orei 5 am finalizat toate modificarile si setarile pe servere.
Downtime efectiv - aprox 4h (in jurul orei 1AM au fost puse jos serviciile)
Downtime real - aprox 16h - nu s-au propagat suficient de repede setarile de la isp-ul actual (modifcarile la obiectul as-set) - ce-i drept este posibil ca pana maine sa existe inca cateva locatii din lume de unde nu se pot accesa serviciile noastre dar de maine ar trebui sa fie 100% accesibile.

Memorat

---
Cristian Seceleanu
The BluePink Team
Pagini: [1]
  Imprimă  

Schimbă forumul: